Meidenhaartjes

 


Ballerina Bun

Model 1 is op sommige vlakken een typisch meisjes meisje. Jurkjes, rokjes, haartjes als een prinsesje, óf als een ballerina. 

Voor deze haarcreatie ben je een 'donut' nodig (zie foto 2). Te koop bij o.a. Action en Kruidvat. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, maar voor Model 1 gebruik ik deze. Het beste is om een kleur te gebruiken die het dichtst bij de eigen haarkleur ligt. Maar omdat zij lang en dik haar heeft, zie je niet dat deze een stukje donkerder is dan haar eigen haar. 

Maak een paardenstaart zo hoog mogelijk op het hoofd en zet het vast met een elastiek. Haal de staart door de donut en spreid het haar gelijkmatig over de donut. Doe voorzichtig een elastiek er omheen (eventueel kan je het haar met de zijkant van een puntkam glad kammen).

Met de haarpunten die overblijven om de knot heen kan je verschillende dingen doen. Je kan ze 'twisten' en vastzetten met schuifjes, maar je kan er ook een vlecht van maken. 

Pak een plukje haar en verdeel deze in 3 plukken. De eerste steek is een normale steek, zoals je bij een normale opvlecht doet (linkerstreng onder de middelste, rechterstreng onder de middelste). Bij de tweede steek pak je een plukje haar van onder de knot en voegt deze bij de linkerstreng om deze vervolgens weer onder de middelste door te halen. Bij de rechterstreng pak je geen pluk bij. Zo ga je de hele knot rond. Probeer zo straks mogelijk te vlechten voor het beste resultaat. 

Succes!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit is ideaal op ochtenden waarop alles tegenzit. Je staat te laat op, de kinderen hebben al ruzie voor je überhaupt nog maar een voet uit bed hebt gezet, de melk gaat over de tafel en op dat moment besluit je baby zijn maaginhoud te legen over je 'net-uit-de-kast-getrokken-kleding', waardoor je voor de tweede keer die ochtend kan gaan douchen. Naar baby-spuug ruikend kan je natuurlijk niet op je werk verschijnen. Gevolg; geen tijd om überhaupt aan een haarcreatie te denken. 

Maar waar ik op die momenten altijd mee weg kom; Knotjes! Wat een uitvinding is dat. Op bovenstaande foto zie je een gevlochten knot. Niks simpeler dan dat. 

Om te beginnen maak je een staart. Eigenlijk maakt het niet uit of je deze ter hoogte van de kruin maakt, of iets hoger. In de staart maak je een vlecht en zet deze aan de onderkant vast met een elastiekje. Ik gebruik altijd hele dunne elastiekjes van de Action, maar in principe maakt het niks uit.

Als je de vlecht hebt vastgezet, draai je deze rond om het elastiek van de staart. Je zet deze vast met schuifjes (ribbeltjes naar onderen en twee kruislings over elkaar, zodat het stevig blijft zitten). Eventuele losse plukjes kan je ook met schuifjes wegwerken. 

In dit geval heb ik het afgemaakt met een bloemetjes knip. Dan valt het nog iets minder op wat een stress we in de vroege ochtend al achter de rug hebben. 

Jassen aan en gaan!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------