Meidenhaartjes

 

No heat curls #1

Er zijn verschillende manier om je haar te krullen zonder gebruik te maken van een warmtebron. Omdat ik deze modellen nog iets te jong vind, is dit één van mijn favoriete manieren. 

Stap 1; Verdeel het haar in 5 delen en maak hier staartjes van. Het liefst gebruik ik de zachte elastiekjes die je bij kleine kinderen vaak ziet. Deze laten bijna geen afdruk achter. (Je kent het wel; een hele dag een staart gedragen, maar als je het elastiek eruit haalt, zie je precies waar het elastiek heeft gezeten. Charmant). Voor model 1 gebruik ik 5 staartjes, meer of minder kan ook. Dit is afhankelijk van de lengte, dikte en soort krul je wil hebben. Hoe meer staartjes, hoe dunner de krullen.

Stap 2; Twist de staartjes en draai deze óm het elastiekje. 

Stap 3; Zet het knotje vast met een zelfde soort elastiek. Zo zacht mogelijk.

Stap 4; Wanneer ik deze methode gebruik bij model 1, slaapt ze met een theedoek om haar hoofd. Uiteraard kan het ook zonder, maar dit geeft net dat beetje extra bescherming.

Tip; Mocht je deze krullen 's avonds willen dragen, zet deze knotjes dan 's morgens in het haar en laat dit de hele dag zitten. Haal de knotjes er zo laat mogelijk uit. 

Stap 5; Haal de knotjes uit het haar en ga met je vingers door de haren. Gebruik géén kam of borstel. Hiermee exploderen de krullen en is het resultaat een vergelijking met een prachtig schapenwolletje. Been there, done that.

Stap 6; Deze laatste stap is een mogelijkheid, natuurlijk is het vanaf stap 5 ook prima los te dragen. Maar vaak maak ik een halve staart en zet daar een knot in en maak het geheel af met een leuke strik, knip of bloem. Dit geeft net dat beetje extra, waardoor het lijkt alsof ze een nóg grotere haardos heeft. 

Succes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------