Meidenhaartjes

 

Invlechten (french braid)

Als je de basis van het invlechten onder de knie hebt, kan je er ontzettend veel leuke dingen mee doen. Hoe ingewikkeld het ook lijkt; de basis is altijd hetzelfde.

Stap 1; Pak een pluk haar (halverwege beide wenkbrauwen) en trek deze in de vorm van een driehoek naar de kruin. Dit geeft in mijn ogen het mooiste resultaat. 

Stap 2; Verdeel de pluk in 3 strengen. Haal de rechterstreng over de middelste, je hebt nu dus een nieuwe middelste streng. Haal vervolgens de linkerstreng over de middelste streng. Dit is één normale steek. 

Stap 3; Als je de eerste normale steek hebt gemaakt, pak je een pluk haar van de rechter zijkant van het hoofd (ter hoogte van de steek waar je bent) en voegt deze bij de bestaande pluk. Als je de plukken hebt samengevoegd, gaat deze óver de middelste. Daarna pak je een pluk bij vanaf de andere kant en voegt deze samen. Ook deze gaat uiteraard óver de middelste pluk. 

Dit herhaal je tot je niet verder kan en maakt het af met een normale vlecht. 

Ook hierbij geldt; hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat. Echt, oefening baart kunst. Als je deze techniek goed onder de knie hebt, kan je het een stapje verder brengen; opvlechten. Voor deze tutorial klik je hier;  Dutch Braids

 Succes!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------