Meidenhaartjes

 

Gymfeest Zwartsluis 26 Oktober, verjaardag, herfstfeest... DRUK! 

Wat een feest, het feest van de gymnastiekvereniging in Zwartsluis. Ze bestonden 90 jaar en Jerney en ik waren uitgenodigd om ons ding te doen. Wat een drukte! Zoveel meisjes hebben we nog niet eerder onder handen gehad. Gelukkig konden we al snel na de openingsact beginnen en dat was hard nodig. Na een half uur waren we de tel al kwijt. Bijna alle dametjes zijn naar huis gegaan met mooi gelakte nagels en vlechtjes of staartjes in de haren. Logisch dus dat we allebei moe, maar voldaan thuis kwamen. 

En nu weer op naar het volgende feestje. Aanstaande zaterdag is het herfstfeest van de kinderopvang. Ook daar mogen Jerney en ik de meisjes onder handen nemen. Heerlijk. Tevens is het een andere reden om die dag een feestje te vieren. Onze kleinste grote boef word alweer 1 jaar! Vandaag dan ook een stapel slingers en ballonnen opgehaald. Zaterdagmorgen staat de taart klaar, dus een hele race om alles klaar te krijgen én te vlechten. Gelukkig vieren we zijn verjaardag pas op zondag, dus we hebben nog wat ademruimte. Nu alleen nog een beslissing maken voor zijn cadeau. Want wát een leuk speelgoed is er te krijgen voor ons aapje. Gaan we voor auto's of toch houten blokken. Moeilijk moeilijk. De andere twee kinderen hebben een leuke tekening gemaakt, zíj zijn al wel klaar voor zijn verjaardag. Nu papa en mama nog :-D

Na zaterdag komt gelukkig de rust er even in, al staat er nog een logeerpartijtje in de planning en moeten we toch echt weer plannen gaan maken voor Sinterklaas en de verjaardagen van de andere kinderen. En voor je het weet zit je alweer in het jaar 2017. 

Fijne dag!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat een weken.....

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Inmiddels komen de eerste mails na de zomervakantie weer binnen en staan er weer wat leuke dingen op de agenda. 

Op woensdag 26 oktober mag ik een paar uurtjes vlechten op het feest van een gymnastiekvereniging. Ze bestaan 90 jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Samen met nagelcenter Jerney gaan we de kleine gymmers eens flink opdoffen met mooie haren en strakke nageltjes. 3 dagen later mag onze jongste zoontje zijn eerste kaarsje uitblazen. Wat ging het snel met meneertje. Op 29 oktober word hij alweer 1. Op deze dag mag ik (wederom samen met Jerney) op het herfstfeest van de kinderopvang vlechten. Hoe leuk is dat. Zijn verjaardag vieren we de dag erna op zondag pas, dus met wat passen en meten voor de boodschappen moet het te doen zijn. 

Inmiddels weer wat leuke mails binnen gekregen voor meer informatie van de mogelijkheden die ik bied. Leuk leuk leuk! 

En wat natuurlijk ook goed geholpen heeft, is de bruiloft van mijn vriendin. Aan mij de eer om het haar van haar en haar dochter te doen. Hoe leuk is dat! Gelukkig was ze enorm tevreden en heeft ze veel plezier gehad van haar kapsel op het feest. Ook haar dochtertje was blij met haar haren en is er mee naar bed gegaan. Ik zal hieronder wat foto's plaatsen. 

Tevens ben ik begonnen met het samenstellen van een boek. Hierin komen diverse tutorials te staan met foto's en geschreven uitleg. Helaas is het met 3 kinderen thuis te druk om er vaart achter te zetten, maar zo langzaamaan komt er steeds meer vorm aan. Dus voor het zover is, zijn we wel een aantal maanden verder, maar het is hartstikke leuk om ermee bezig te zijn, dus uiteindelijk moet het gaan lukken. 

Op dit moment is er bij ons kermis op het plein, dus de komende dagen zullen we voornamelijk buiten te vinden. Ergens tussen de draaimolen, touwtje trekken en de botsauto's. 

Fijne week!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Webshop in de maak!

10 juli 2016

Wederom een drukke week achter de rug. Afgelopen dinsdag 10 minuten gesprekken van onze oudste zoon en dochter. Meneer gaat na de vakantie over naar groep 4 en het dametje naar groep 2. Beide kregen afgelopen woensdag een prachtrapport mee naar huis. 

Op woensdag was de braderie, waar een aantal informatie aanvragen uit zijn gekomen; succes dus! En dan donderdag. Samen met Jerney naar een kinderfeestje met 12 meiden. Een hoop gekwebbel, maar wat was het gezellig! En.... niet geheel onbelangrijk; 12 tevreden meiden met prachtige nagels en gevlochten haren. Helaas weer niet aan gedacht om foto's te maken, dus helaas kan ik daar weinig van laten zien.

Inmiddels beginnen de bestellingen voor haarelastiekjes te lopen en daarom heb ik besloten om dan toch een webshop op te gaan zetten. Niet alleen is het dan mogelijk om handgemaakte elastiekjes en knipjes te bestellen, maar ook alle benodigdheden om deze zélf te maken. Het zit nog in de opstartfase, dus het zal nog een aantal weken duren, maar ik hoop dat het een beetje opschiet, zodat ik in elk geval een aantal dingen kan aanbieden. Uiteraard plaats ik op de site en op mijn facebookpagina updates om iedereen op de hoogte te houden. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat een week... met allemaal leuke dingen!

29-06-2016

Vanmorgen in alle vroegte naar Hoogeveen om bij een vrouw het haar op te steken om naar een bruiloft te gaan. En dan bedoel ik ook vroeg. Vervolgens mijn schoonzusje opgepikt en onderweg naar huis afgezet. 

Over een week is de braderie bij ons in het dorp en behalve het vlechten van haren, hoop ik te kunnen beginnen met de verkoop van handgemaakte elastiekjes, knipjes en hoofdbandjes voor baby's. Gelukkig schiet het mooi op en heb ik een aardige voorraad opgebouwd. Nu is het natuurlijk nog wel de vraag of er überhaupt animo voor is. Gelukkig begint het via mijn facebookpagina wat te lopen en maak ik een aantal dingen op bestelling. Na de braderie hoop ik een webshop te kunnen starten. Uiteraard plaats ik hier updates over op de website en op facebook. Ik zal hieronder een aantal foto's plaatsen van de vorderingen. 

Inmiddels heb ik ruim een week geleden mijn allerlaatste werkdag gehad bij mijn vaste parttime baan. De eerste dagen had ik voornamelijk het gevoel een aantal dagen vrij te zijn. Tot na een dag of 4 het besef kwam, dat ik nu alle tijd heb om zelf mijn dagen in te plannen. En dus gaat het huis op de schop. Nou ja, de kasten voornamelijk. Ik ben begonnen met mijn kledingkast en tot mijn schaamte moet ik bekennen, dat het walgelijk was hoeveel zooi erin lag. Maar alles is inmiddels uitgezocht en weggedaan. Op een paar dingen na, die staan nu op zolder. Uiteraard volgden diezelfde dag nog de kasten van de oudste en de jongste. En hoewel de kleding van de oudste best meeviel (alles paste en was nog goed), was dat bij de jongste wel anders. Nu is hij net door een groeispurt gegaan, maar ook daarin lagen genoeg kleertjes, waar hij echt niet meer in gaat passen. Ook dat eruit en weggedaan. Heerlijk opgeruimd. De kast van onze dochter moet nog, maar dat moeten we samen doen, want soms heb ik geen idee meer welke kleding wel en niet passen en vooral wat ze wel en niet wil dragen. Ze heeft nogal een eigen willetje wat kleding betreft (nee, dat heeft ze dus niet van mij haha). Maar gelukkig bestaat haar week voornamelijk uit buiten spelen en bij vriendinnetjes spelen, dus ik moet nog even wachten tot ze een middag niks heeft afgesproken. 

Fijne week!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Een drukke week achter de rug en..... nog een nieuwe opdracht! 

Hoe blij kan je zijn! Na een drukke week met allemaal leuke dingen, blijft het natuurlijk belangrijk om Meidenhaartjes goed op de kaart te zetten. Mijn laatste werkdag komt steeds dichterbij en vanaf dan ben ik echt op mezelf aangewezen. 

Afgelopen donderdag was het een spannende dag voor twee van onze kinderen. De oudste ging op Indianenkamp met school en bleven een nachtje logeren in een heus Indianenkamp. Op dezelfde dag ging onze dochter voor het eerst op schoolreisje naar het Giga Konijnenhol. En wat een pret hebben ze beide gehad. Maar wat was het stil in huis donderdagavond. Vooral onze dochter had er best wel moeite mee dat haar grote broer niet thuis was. Huilen, verdrietig, niet kunnen slapen omdat ze hem zo mistte. Vrijdagmorgen drie keer gevraagd of we hem nu eindelijk zouden ophalen. Maar om 11.45 uur was het dan eindelijk zo ver. Het nest weer compleet..... en binnen 5 minuten hadden ze ruzie. Zoals verwacht...

Vanavond hebben we onze nieuwe auto opgehaald. De Up! is ingeruild voor een grotere en zuinigere auto. Op weg naar huis een korte tussenstop gemaakt om mijn verrassing op te halen. De hele week heb ik me zitten bedenken wat dé verrassing nou zou zijn. Aan de hints die mijn man me gaf had ik niet zoveel. Het kon van alles zijn. Maar één ding was zeker; het is iets voor in de auto. Maar eigenlijk ook voor buiten de auto. Vastpakken kon ook al niet, maar het is wel nuttig. Dus. Maar nu vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Vanaf morgen rij ik rond met mijn website op de achterruit. Zijn redenatie; Als je je eigen bedrijf gaat beginnen, moet je het goed aanpakken en is alle reclame mooi meegenomen.' Ja, daar heeft hij een punt. Maar wat een cadeau! Ik ben er ontzettend blij mee. Vooral vanwege het feit dat hij voor de volle 100% achter mijn beslissing staat om mijn baan op te zeggen en met Meidenhaartjes mijn eigen onderneming te beginnen. 

Ook kreeg ik afgelopen week een telefoontje van Jerney. Of ik 7 juli mee kon naar een kinderfeestje. 12 meiden van een jaar of 9 en ze willen haren vlechten, nagels lakken en als er tijd over is een klein laagje make-up. 

Zeker na het krijgen van het cadeau van mijn man, weet ik zeker dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. 

Fijn weekend!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bruidskapsels.

Vandaag een bezoekje gebracht aan mijn zwager en schoonzusje. Prachtig lang haar heeft ze en natuurlijk een heerlijke mini dochter. We komen er veel te weinig, dus het werd wel weer eens tijd. Alle spullen gepakt, kinderen in de auto en de tas met haarspullen mee. Na een paar uur heerlijk bijkletsen en knuffelen met de kleinste telg van de familie heb ik alle spullen klaargelegd en werd het tijd voor wat serieuze actie. 

Omdat ik mijn werk niet alleen wil beperken tot het vlechten en opsteken van 'kinderharen', is zij (met het enorm lange haar) een perfecte levende oefenpop. Na wat uitproberen kwam er toch nog echt een serieus resultaat. Het resultaat zie je hieronder. (Sorry voor de gekantelde foto's).

Omdat ik op maandag 20 juni mijn laatste werkdag heb en ik graag twee weken 'vrij' wil hebben, kijken we eind van de maand hoe vaak ik heen kan rijden om nog meer kapsels uit te proberen. Want als ik ook richting het maken van bruidskapsels wil, is het wel verstandig om te oefenen en om te kijken welke kapsel goed blijven zitten en waar mijn handigheid in ligt. 

Voor de komende week is er helaas weinig tijd. Hopelijk kunnen we aan het eind van deze week onze nieuwe auto ophalen, gaat onze oudste zoon op schoolkamp en onze dochter op schoolreisje. Verder nog mijn eigen werk en heeft mijn man ook een paar drukke werkdagen voor de boeg. Helaas dus weinig tijd om nieuwe dingen uit te proberen. Maar nog maar 4 werkdagen en dan zit het er voor mij op. 

Fijne dag! 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update...

06 juni 2016

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Vol spanning op weg gegaan naar Zwolle. Na een leuk gesprek stond ik binnen 10 minuten weer buiten. (Oke, 20 minuten eigenlijk, ik was uiteraard veel te vroeg). Maar mét de benodigde papieren. Bewijs van inschrijving en gelijk een uittreksel meegenomen. Eenmaal thuis de andere benodigde dingen geregeld, zoals een zakelijke bankrekening, aangezien er heel veel leuke dingen op de planning staan. 

En toen kwam de griep... Ik ben niet vaak ziek, maar nadat de jongste eindelijk was opgeknapt zat het er natuurlijk wel aan te komen. 

Na het hele weekend op bed en op de bank doorgebracht te hebben, is het weer tijd om (met nog een flinke verkoudheid weliswaar) op te staan en weer actie te gaan ondernemen. Vandaag heb ik gelukkig nog even kunnen bijslapen, maar vanaf morgen gaan we weer volop aan de bak. Het is bijna 6 juli, dus voor ik klaar ben om op de braderie te staan, is er nog een heleboel te doen. Er is weer een nieuw haarknipje klaar en deze gaat getest worden door een prachtig meisje (nee, niet mijn eigen dochter. Zij gaat er alleen maar aan plukken denk ik). Na het proberen van verschillende technieken, hoop ik nu de juiste manier gevonden te hebben om dit in de verkoop te kunnen doen. Uiteraard wil ik alleen spullen van goede kwaliteit aanbieden, dus deze voorbereiding en testfase ( ;-) ) is noodzakelijk. 

Fijne dag!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Binnenkort verkrijgbaar;

Omdat ik me realiseer dat 'maar' één ding doen niets voor mij is, ben ik op zoek gegaan naar een andere bezigheid voor erbij. Onze dochter is een groot fan van lintjes, strikjes en knipjes. Maar madame heeft een zeer eigenwijze smaak, dus een aantal maanden geleden ben ik gaan zoeken naar 'hoe maak je je eigen knipjes'. En een heeeeeleboel leuke dingen kwamen voorbij. Maar waar kies je dan uit? In de winkel zijn de standaard haarbanden ( of zoals onze dochter zegt; 'een halsband' ) te krijgen en dat is nét niet wat mevrouw in gedachten heeft. 

Nee, strikjes en bloemetjes op haar 'halsband'. Helaas gaat er ontzettend veel tijd in zitten om deze haarbanden te maken, dus tot nu toe ontbrak me de tijd. Maar nu niet meer. Inmiddels zijn de eerste roosjes en bloemetjes gemaakt en test ik ze deze week uit om te kijken of de accesoires blijven zitten. En laten we eerlijk zijn; als deze bloemetjes blijven zitten op het haar van onze dochter...... Dan zit het goed ;-)

Hieronder alvast een eerste impressie. Over een aantal weken hoop ik een kleine voorraad opgebouwd te hebben om ook knipjes en haarbanden op bestelling te maken. 

Fijne dag! 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Behind the scene...

01 juni 2016

Het is alweer ruim 1.5 week geleden dat ik de beslissing heb genomen om te stoppen met mijn werk en me compleet te richten op Meidenhaartjes. 

Een volgende stap om me compleet te richten is het opzeggen van het kinderdagverblijf. Ruim 5 jaar breng ik de kinderen daar heen. En wat hebben ze goed voor onze kleintjes gezorgd op de dagen dat ik moest werken. En hoewel ze ontzettend verdrietig zijn dat ze een aantal vriendjes en vriendinnetjes veel minder zullen zien, zijn ze ook ontzettend blij dat mama elke middag op school staat te wachten. De jongste vind het waarschijnlijk allemaal prima; zolang hij zijn eten maar krijgt. 

Ondertussen staan er allemaal leuke dingen gepland, om van Meidenhaartjes een succes te maken. Vrijdag 3 juni om 9.30 staat de afspraak bij de Kamer van Koophandel om de inschrijving te bevestigen. De website is nog volop in ontwikkeling, maar schiet lekker op. We zijn nu aan het kijken wanneer we een aantal haarstijlen opnieuw gaan maken om daar een aantal prachtige foto's van te maken. 

Een hoop ideeën zijn uitgewerkt en ik hoop dat er een aantal leuke samenwerkingen en acties uitkomen. Wat deze ideeën zijn houd ik uiteraard nog even voor me. Maar meer nieuws volgt snel ;-)

Fijne avond !--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De eerste blog van vele!

30 mei 2016

Mijn allereerste blog. Wow! 

Vorige week heb ik besloten om mijn huidige baan in de horeca op te zeggen. Het werk vind ik nog steeds ontzettend leuk, ik heb nooit anders gedaan. Al heel wat jaren bij hetzelfde bedrijf. Leuke sfeer, fijne collega's en leuke werkgevers. Dus daar ligt het niet aan. 

Ik heb een leuk gezin, bestaande uit mijn man en drie prachtige kinderen. Ze hebben het fijn op de kinderdagverblijf en BSO. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag de verhalen van de kinderen aan te horen, terwijl de jongste ook zijn aandacht wil, tegelijkertijd met het eten dat op het vuur staat. Hoe gezellig is het om met zijn allen aan tafel te zitten en de dag door te nemen. Ze vinden het heerlijk om te horen wat ik die dag heb gedaan. 'Heb je veel koffie verkocht mama?' of 'Waren er leuke mensen vandaag mam?' en natuurlijk; 'Heb jij net zo'n fijne dag gehad als wij?'

Maar waar het wel in zit? Ik weet het nog steeds niet zo goed. Maar ik heb tot nu toe absoluut geen spijt gehad van mijn beslissing. Maar wat nu? Blijf ik 7 dagen per week thuis? Ga ik vrijwilligerswerk doen? Of ga ik op zoek naar een andere betaalde baan, in een andere omgeving en nieuwe collega's? En dan maar hopen op net zo'n fijne sfeer als bij mijn huidige werk. In elk geval voelde ik me toch 10 kilo lichter nadat ik de knoop voor mezelf had doorgehakt. Uiteraard in goed overleg met mijn man. 

En toen ben ik gaan nadenken. Ik ben natuurlijk ergens goed in, al klinkt dat ergens ook wel arrogant. Het klinkt positiever om het zelfkennis te noemen. Mijn dochter krijgt regelmatig de vraag bij bijvoorbeeld de Albert Heijn, of ze geen zin had om iets leuks in haar haren te hebben. Op dat moment loopt ze met los haar of een simpele paardenstaart. (Ja, ook zij en ik hebben weleens geen zin om uitgebreid te frutselen om 7 uur 's morgens als mama moet werken).

Op 28 mei mocht ik met Jerney van Dam mee om de hele dag te vlechten tijdens de ijsseldeltedag. Zij de nagels en ik het haar van de vele vele kinderen die dag. En wat een succes. Veel vragen met de mogelijkheden die ik kan bieden en de vraag of ik workshops organiseer. De visitekaartjes werden volop meegenomen, dus wie weet wat eruit komt rollen. En op dat moment wist ik dat ik hier mee verder wil gaan. Hoe precies? Geen idee. Ik zit bomvol leuke ideeën en die hoop ik zo snel mogelijk uitgewerkt te hebben. 

Op dit moment loopt er een aanvraag voor aanmelding bij de kamer van koophandel, ben ik een prijslijst en een portfolio aan het samenstellen. Uiteraard ben ik achter de schermen volop bezig om tutorials uit te werken en om deze website up to date te maken met foto's en een agenda waar ik te zien ben. 

Hopelijk dus snel alles goed opgestart zodat ik écht voor mezelf kan beginnen. 

Fijne dag! 
Reacties

Thea Thea volken-klomp
06-06-16 12:56:16
Hoi Roelanda, wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen. Dit wordt vast een groot succes. Geniet er van en ik wens je veel succes. Groetjes.
Janneke Bakker
30-05-16 21:47:57
Hé mop. Super veel succes met je nieuwe carrière. Jij kunt dit. Xxx